SSK Ankara İl Müdür Yardımcısı dahil 65 kişi gözaltında...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2007 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK'da 'paravan' operasyonu

Ankara'da, kurdukları paravan şirketlerle SSK'yı 1 milyon YTL dolandıran çeteye mali büro dedektifleri operasyon düzenledi. Aralarında SSK Ankara İl Müdür Yardımcısı'nın da bulunduğu 65 kişi gözaltına alındı

ANKARA Milliyet

Ankara'da, kurdukları paravan şirketler vasıtasıyla Sosyal Sigortalar Kurumu'nu (SSK) dolandırarak 1 milyon YTL'nin üzerinde haksız çıkar elde ettikleri öne sürülen çeteye yönelik bir operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında SSK Ankara İl Müdür Yardımcısı Celalettin G.'nin de aralarında bulunduğu 65 kişi gözaltına alındı.

Bir süredir Ankara'da SSK'nın dolandırıldığı iddiaları üzerine araştırma yapan Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne (KOM) bağlı mali büro dedektifleri, 6 ay süren çalışmayı dün sonuçlandırdı. Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen soruşturmada polis, organize suç örgütüne bürokratik destek sağlayan G.'yi gözaltına aldı. Çeteye sahte evrak düzenlenmesi ve evrak takibinde yardımcı olduğu belirlenen G.'nin, çetenin paravan şirketlerden sigortalı gösterdiği kişilere "prim borcu yoktur" yazısı verdiği tespit edilirken, çetenin de bu yardımlar karşılığı G.'ye rüşvet verdiği anlaşıldı.

Para yatırılmamış

Soruşturmada, çetenin kurduğu 10'a yakın paravan firma yardımıyla evrak üzerinden emekli olmak, SSK'nın sağlık yardımından yararlanmak ve malulen emekli olmak isteyen kişileri para karşılığı sigortalı yaptıkları anlaşıldı. Çetenin bu kişilerden aylık 150-300 YTL aldığı saptandı.

Çetenin, söz konusu kişilerin 90 günlük prim yatırılması şartıyla sağlık hizmetlerinden yararlandırılmasını sağladığı belirlendi.

Polis soruşturma sırasında sahte belgelerle SSK'yı dolandıran çetenin sigortalı yaptığı kişilerden SSK'ya yatırmak amacıyla tahsil ettiği paraları da yatırmadıklarını ortaya çıkardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber